SİVAS / MERKEZ - ŞEHİT ÜSTEĞMEN NİZAMETTİN SONGUR İLKOKULU

ŞEHİT ÜSTEĞMEN NİZAMETTİN SONGUR İLKOKULU

Alibaba Mah. Aşık Veysel Bulvarı 42/18 Sok. No/4 Merkez/ SİVAS
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Doğru, Dürüst, Çağdaş, Araştırmacı, Özgüvenini kazanmış, Güzel ülkemizi; Hak ettiği yere getirmek için, Sürekli çalışan, Bireyler yetiştirmektir...
Misyon
Kurumumuzda eğitim öğretim imkânı bulanlara; nitelikli, kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak, okulu çevrenin kültür merkezi haline getirmek, üst öğrenim kurumuna nitelikli ve daha fazla öğrenci göndermek, İlköğretimin amaçlarının tamamının gerçekleştirildiği bir okul olmaktır
Başarılar
Faaliyetin Adı Halk Oyunları İl 1. / Türkiye 4. İl 2.si Voleybol - - Müsabaka ya katılım Bocce İl 1.si / Türkiye 3. İl 2.si İl 2.si Satranç Bireysel İl 1.-il 2. Bireysel İl 2.-il 4. Bireysel İl 2.-il 3. Futsal İl 2.si Müsabaka ya katılım Müsabaka ya katılım Badminton İl 2.si İl 2.si Müsabaka ya katılım Fen Lisesi Matematik olimpiyatları İl 1.liği Basketbol - Müsabaka ya katılım Müsabaka ya katılım Spor Tırmanış - Takım İl 1.liği - Bireysel İl 2.liği
Ulaşım
Alibaba- Mevlana Otobüs Hattıyla ulaşabilirsiniz.Otobüsler 10 dk aralıklar kalkmaktadır.
Alibaba Mahallesi Aşık Veysel Bulvarı 18. Sokak No:4
Şehir Merkezine 2 km Uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Okulda Yürütülen Özgün Proje ve Çalışmalar 1-“Kitap Okuma Yarışmaları” Kitap Okuma alışkanlığı kazandırılması çalışmasında her sınıftan 1 öğrenciye her ay ödüllendirilmesi ve tüm öğrencilerin okumalarının sağlanması, 2-Sosyal Kültürel alanda Tüm Öğrencilerin sinema ve tiyatro etkinliğine katılması, 3-Velisi isteyen Tüm 3-4-5-6 ve 7 . sınıf öğrencilerine Kuranı Kerim Okuma Kursu, 4-Voleybol-Bocce- Satranç – Halk Oyunları-Badminton-Dart-Futsal-Basketbol alanlarında kurslar ve il geneli yarışmalarda dereceler elde edilmesi. Her yıl lisanslı öğrenci sayımızı artırma. Sporu severek her öğrenciyi bir spor dalı ile ilişkilendirme. 5- Sıfır Atık projesi, 6- “Mehmetçik” için Program ve Kermesler , 7- Güzel yazı yarışmaları ve Kaligrafi çalışmaları, 8-Kitap Okuma Etkinlikleri (4. Sınıflara okuma teknikleri semineri) 9-4006 Tübitak sergisi, 11-Lider öğrenci çalışması, 12-‘Kitap hayattır asla vazgeçmem’projesi ile Susamışlar Konağı kitap okuma ve söyleşi saatleri .